back to Manifeste
MOVING EXHIBITION definition: Det er skaberen i evig søgen. MOVING EXHIBITION er mobil i rummet og mobil i sin udtryksform, idet den tilpasser sig livet. Forkortelsen lyder M.E., thi den er dybt forbundet med exhibitionistens jeg ("me" er fransk personligt pronomen i akkusativ og dativ = mig; o.a.). M.E. er introspektiv og selvbiografisk. M.E. omfatter i øjeblikket fotografi og performance.

De forskellige former for M. E.:

BORGERLIG MOVING EXHIBITION: Det er skaberen i behagelige omgivelser. Alene med sig selv i skjul for publikum eller i selskab med dem, der forstår ham.

HALV-BORGERLIG MOVING EXHIBITION: M.E. på et offentligt sted med forhåndstilladelse til benyttelse af væggene (konstant skiftende udstillinger, idet udstillingen forsøger at holde trit med skaberens skiftende sindstilstande overfor publikum). Den halvborgerlige M.E. kan blive selvskabelig og indbyde publikum til at udtrykke sig.

OFFENSIV MOVING EXHIBITION: M.E. på en skueplads for kunst (museum, galleri), under en fernisering, som BZ-virksomhed. Benytter sig af guerilla taktikker. Tilladelse fra den ansvarlige på stedet ikke fornødenb. Eksempler på tilslutning såvel som bortvisning. Den offensive M.E. er revolutionær og manifesterer sig for tiden i skikkelse af en fodgængeragtig eller flyvende udstilling (FLYING EXHIBITION).

VAGABONDERENDEMOVINGEXHIBITION:M.E. påkunst-fremmedsted,f.eks. ambassade, metro, gade, supermarked

EXHIBITIONISTISK MOVING EXHIBITION: "VENNER" indbydes til at udstille et billede af sig selv på egen ryg og bliver således "exhibitionister". De udstillede billeder tilhører derefter FONDATIONEN, som påtager sig at "udødeliggøre" dem.

traduction by Niels Olaf Gudme published in  Katalog, Brandts Klædefabrik, Odense, 1989 . thanks to Henning Hansen Wettendorf .